Kviečiame tapti budinčiais globotojais!

Kviečiame tapti budinčiais globotojais!😊

Budintys globotojai yra laikina, tačiau labai svarbi stotelė. Jų dėka sudėtingą laikotarpį vaikas gali išgyventi jaukioje ir saugioje šeimos aplinkoje, nepatekdamas į institucinę globą.🏠❤️

Trumpai apie tai, kas yra budintis globotojas:
🔸Budintis globotojas prižiūri laikinai tėvų globos netekusį vaiką iki tol, kol vaikas grąžinamas į savo biologinę šeimą arba jam yra surandami globėjai ar įtėviai.
🔸Budintis globotojas yra baigęs Globos centro organizuojamus specialius mokymus ir žino, kaip suteikti vaikams emocinį ir fizinį saugumą. Ši veikla vykdoma pagal globos centro ir budinčio globotojo tarpusavio bendradarbiavimo ir paslaugų teikimo sutartį.
🔸Budinčiam globotojui yra skiriamas darbo užmokestis ir lėšos vaiko poreikiams tenkinti, kurių dydis priklauso nuo globojamų vaikų skaičiaus ir amžiaus. Be darbo užmokesčio budinčiam globotojui siūlomas nuolatinis specialistų palydėjimas ir pagalba.

Kaip tapti budinčiu globotoju❓
🔹Kreipkitės į gyvenamosios vietos savivaldybės administraciją ir pateikite reikiamus dokumentus (prašymą, medicininį pažymėjimą, kartu gyvenančių vyresnių kaip 16 metų asmenų rašytinius sutikimus).
🔹Dalyvaukite Globos centro organizuojamuose mokymuose.

Jums bus parengiama išvada dėl tinkamumo būti budinčiu globotoju. Gavus teigiamą išvadą, sudaroma tarpusavio bendradarbiavimo sutartis su globos centru.

Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis telefonu 📞 +370 674 07 981