Padėkos šventė globėjams „Iš širdies į širdį“

Lapkričio 25 d. Kelmės kultūros centro Lupikų skyriaus salėje vyko globėjų pagerbimo šventė „Iš širdies į širdį“. Šventėje patys gražiausi, šilčiausi ir pagarbos kupini žodžiai skambėjo globėjams (rūpintojams) – žmonėms, padedantiems užaugti be tėvų globos likusiems vaikams.

Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Vilma Tifelienė pradėdama šventinį vakarą pasveikino visus susirinkusius į jaukią Lupikų bendruomenės salę. V. Tifelienė pasidžiaugė, kad šiuo metu Kelmės rajone savo namų duris ir širdis  tėvų globos netekusiems vaikams yra atvėrusios net  43 šeimos. Įstaigos direktorė Daiva Ignotaitė pasidžiaugė globėjų dalijama šiluma, dėmesiu, bendradarbiavimu su Globos centru, padėkojo už jų atsidavimą, ryžtą bei palinkėjo jiems drąsiai eiti pasirinktu keliu.

Pačiais nuoširdžiausiais padėkos žodžiais globėjus pasveikino Kelmės rajono savivaldybės meras Idelfonsas Petkevičius, Kelmės rajono tarybos narys, socialinių klausimų ir sveikatos apsaugos komiteto pirmininkas Stasys Lekšas, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Virginija Čerkauskienė bei Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Kelmės rajone Vaida Linikienė.

Šventėje Kelmės rajono savivaldybės meras Idelfonsas Petkevičius įteikė mero Padėkos raštus: Modestai Pobrėžienei, už bendradarbiavimą įgyvendinant Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centro veiklas bei aktyvų dalyvavimą globėjų bendruomenės veiklose, Gitanai Slavinskienei, už kantrybę, ryžtą ir atsakingai atliekamas budinčio globotojo  pareigas, ir Kristinai Bertašienei,už ambasadorystę keičiant visuomenės požiūrį į vaikų globą ir įvaikinimą. Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro direktorė Daiva Ignotaitė įteikė knygas, kurias šiam renginiui padovanojo leidykla UAB „Alma Littera“.

Direktorė D. Ignotaitė Padėkos raštais apdovanojo ir aktyviausiai šiais metais Globos centro organizuojamose veiklose dalyvavusius globėjus: Jūratę Lečkaukskienę, Nijolę Bagūnienę, Ritą Bagūnaitę, Editą Musneckienę, Nijolę Vasiliauskienę, Ireną ir Vytautą Pobrėžas, Danielių ir Danutę Levickius, Ilmeną Valutienę, Deimantę ir Nerijų Dembskius, Giedrę ir Aurelijų Levickius, Ireną Žukienę, Ramunę Trakimavičiūtę – Abrutienę,  Nijolę Alubickienę, Zitą ir Petrą Bilius, Birutę ir Joną Daktarus, Saivą Labanauskienę, Liną Puidokaitę.

Globėjams ir renginyje dalyvavusiems svečiams skambėjo atlikėjos iš Kražių Akvilės Staražinskaitės dainos. Nuotaikingą ir intriguojantį iliuzionisto Rolando Kančausko pasirodymą šventės dalyviams dovanojo  Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka, spektakliuką ,,Linksmosios pamaldos‘‘ – Butkiškės bendruomenės teatras ,,Teatradienis“, vadovaujamas Jūratės Sankauskienės.

Šventės pabaigą vainikavo bendravimas prie puodelio arbatos.