Globos savaitės renginiai Kelmės rajone

Kiekvienais metais liepos pirmąjį sekmadienį švenčiama Globėjo diena. Globos centrų bendruomenė, siekdama plačiau supažindinti visuomenę su globa ir įvaikinimu, skleisti gerąją patirtį, ir padėkoti ypatingiems žmonėms – globėjams, kasmet organizuoja jau tradicija tapusią „Vaikų globos savaitę“. 

Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centras taip pat prisidėjo prie šios gražios iniciatyvos ir organizavo įvairias veiklas bei renginius.

Birželio 27 d. Globos centro psichologė skaitė paskaitą „Maištavimas, savęs pažinimas, savojo AŠ paieškos. Gelbėkite – paauglystė!“, kurios metu aptarė strategijas padedančias paaugliams pažinti save, surasti savąjį AŠ.

Birželio 28 d. Globos centras kartu su Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centru pakvietė rajono gyventojus į simbolinį žygį už tai, kad kiekvienas vaikas turėtų namus. Žygio metu įgyvendinta 2023 metų vaikų globos savaitės iniciatyva „Atrakink Geležinę širdį“, kurios metu po Kražių apylinkes paskleistos spalvotos širdies dulkės.

Liepos 1 d. globos centro specialistai, kartu su globėjais ir jų globojamais vaikais, vyko į  nacionalinį globojančių šeimų festivalį „Čia gera augti“ Vilniuje. Festivalyje dalyvavo apie 4000 globėjų ir jų globotinių, dalis jų – Lietuvoje šiuo metu gyvenantys ukrainiečiai. Renginio dalyviams pačius gražiausius žodžius skyrė Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė. Festivalio metu visi rado sau mėgstamos veiklos – dalyvavo įvairiuose žaidimuose, edukacijose, robotikos akademijos dirbtuvėse. Visus džiugino Monikos Linkytės ir Lino Adomaičio pasirodymai.

Liepos 2 d. minint Globėjo dieną, Kelmės Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už globėjų šeimas, pagerbiant jų atliekamą kilnią misiją auginant vaikus. Esame labai dėkingi klebonui Mindaugui Grigaliui už dvasinį globėjų palaikymą.  

Už įsimintinas akimirkas nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie globėjų savaitės renginių organizavimo.