„Pliušinis arklys“

Hermanas Melville’is (1819–1891) – JAV rašytojas savo knygoje „Redburn“ teigia, kad nei vienas filosofas negali žmogaus suprasti taip, kaip jį supranta žirgai ir šunys. Pasak autoriaus žirgai geba skaityti žmonių emocijas – ypatingai tiksliai praneša apie patiriamą žmogaus liūdesį ar nervingumą. Ryšys tarp žmogaus ir žirgo gali būti stebuklingas: gydantis, mokantis, įkvepiantis, skatinantis augti ir tobulėti.

Lapkričio  pirmąjį sekmadienį  Krizių skyriaus klientės kartu su vaikais vyko į  Kelmės rajone įsikūrusį žirgynėlį „Pliušinis arklys“.  Tik atvykus į sodybą pasitiko draugiškai nusiteikęs šunelis  Lakis, kuris linksmai žaidė su vaikais. Žirgynėlio šeimininkė mielai papasakojo apie žirgus, atsakė į klausimus, leido vaikams šukuoti bei maitinti iš rankų žirgus obuoliais. Liečiant žirgus mažesniųjų vaikų emocijos liejosi per kraštus, vyresnieji – džiaugėsi galimybe pajodinėti žirgu.

Padėkoję žirgynėlio savininkei už svetingą priėmimą ir galimybę pažinti žirgus, jų didingumą iš arti, vaikai grįžo namo turėdami vienintelį  klausimą: „kada vėl ten važiuosime?“.