Globos viešinimas

Viena iš Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centro veiklų – globos ir įvaikinimo viešinimas. Rudens laikotarpiu nuveikta daug darbų šioje srityje:

  • Rugsėjo mėnesį Globos centro specialistė Daiva kartu su Kelmės rajono globėja Giedre lankėsi verslininkų asociacijos tarybos susirinkime. Kurio metu pristatė globos centro veiklą, globėjo bei budinčio globotojo statusus. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje eksponuota fotografijų paroda „Užauginti žmogų“, kurios pagrindinė idėja – skleisti gerąją globos patirtį, dalytis įvairių globojančių šeimų iš Lietuvos gyvenimo akimirkomis, jų kasdienybe.
  • Spalio mėnesį įsigijome palapinę viešinimo renginiams su spalvingais piešiniais, kurią planuojame naudoti Kelmės miesto bei miestelių kasmetinėse organizuojamose šventėse.
  • Lapkričio mėnesį atnaujinome reklaminį stendą Vytauto Didžiojo g. Kelmėje. Socialinės reklamos šūkis: „Viskas, ko vaikui reikia, tai – meilė, šeima, namai“. Tikimės, kad Kelmės rajono gyventojai, pastebėję šią socialinę reklamą pasidžiaugs mielos mergaitės, kuri auga globėjų šeimoje šypsena, o galbūt ir patys atvers savo namų duris be tėvų globos likusiam vaikui.
  • Rugsėjo – lapkričio mėnesiais Vaiguvos, Kukečių, Šaukėnų, Kražių ir Užvenčio seniūnai pakvietė savo seniūnijų gyventojus į globos viešinimo renginius. Susitikimų metu Kelmės rajono globos centro specialistės Daiva ir Ernesta kartu su Kelmės rajono globėjomis Giedre, Saiva ir Kristina pristatė globos proceso pagrindinius žingsnius, budinčio globotojo veiklą. Dalyviai turėjo galimybę išsakyti visuomenėje sklandančius mitus apie globą, kuriuos galėjome paneigti arba kartu aptarti.

Jei Jus domina vaikų globa šeimoje, kviečiame kreiptis į Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centro specialistus telefonu +370 633 65 968