Globėjų „Bičiulystės popietė“

Vakar globėjų grupės „Bičiulystės popietė“ buvo kitokia, nes turėjome svečią iš Kelmės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro.

Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Audronė Palubinskienė supažindino/priminė pagrindinius pirmosios pagalbos žingsnius, kurie yra labai svarbūs siekiant padėti ne tik sau, bet ir artimajam, draugui, kaimynui, bendradarbiui arba tiesiog nepažįstamajam. A. Palubinskienė pabrėžė, kad įvykus nelaimingam atsitikimui šalia nukentėjusio pirmiausia atsiduria ne medikai, o šalia esantys žmonės, todėl labai svarbu nesutrikti, įvertinti riziką, kad galėtų apsaugoti save, aplinkinius ir suteikti pagalbą.

Susitikimo metu globėjai atnaujino žinias, kaip suteikti pirmąją pagalbą, susipažino su vaistinėlės turiniu, išmoko kaip taisyklingai naudotis turniketu, dalijosi asmeninėmis patirtimis susidūrus su pavojingomis gyvybei situacijomis. Visi pritarė, kad gautos žinios ir naudingi patarimai pravers esant sudėtingoms ar ekstremalioms situacijoms.

Mokymams pasibaigus prie kavos puodelio pasidžiaugėme per šiuos metus nuveiktais darbais, glaudžiu tarpusavio bendravimu ir bendradarbiavimu.  Aktyviausioms ,,Bičiulystės popietės“ dalyvėms – Gitanai ir Irenai įteikėme nominacijas ,,Metų aktyvuolė“ ir ,,Metų skaitytoja“, palinkėjome vieni kitiems sėkmingų ateinančių metų, neišsenkančios energijos, optimizmo, palaikymo ir supratimo.  

Nuoširdžiai dėkojame globėjai Zitai už malonią staigmeną – pačios pagamintus angelus, kurie visų širdis pripildė ateinančių švenčių laukimo, šilumos ir ramybės.