Šaldytos prieskoninės žolelės žiemai
Prieskoninės žolelės yra neatsiejama dalis ruošiant maistą. Pagamintiems patiekalams žolelės
prideda subtilių aromatą ir gaivumo pojūtį. Tačiau ne visada galima turėti šviežių žolelių po ranka, ypač
šaltuoju metų laiku. Vienas iš populiarių sprendimų yra šaldytos prieskoninės žolelės, kurios išsaugo
šviežumą, ir maistingąsias medžiagas.
Krizių skyriaus darbuotoja Jurgita su gyventojais pavasarį diskutavo apie prieskonines žoleles ir
kokie yra būdai jas išlaikyti kuo ilgiau žiemos sezonu. Visi kartu nusprendė ką augins ir kaip jas paruoš
žiemai.
Per visą vasarą gyventojai ruošėsi ateinančiam žiemos sezonui rinkdami ir šaldydami: krapus,
petražoles, baziliką, burokėlių lapus, rūgštynes.Visiems buvo įdomi patirtis, kuomet suplanavus pavasarį
darbus rudenį jie būna įgyvendinti.