Paminėta Globėjų diena

Jau ketvirtus metus iš eilės pirmąjį liepos sekmadienį minima Globėjų diena. Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į be tėvų globos likusius vaikus, paskatinti ryžtis eiti globos keliu, visą savaitę (2021.06.28 – 2021.07-04) Lietuvoje vyko įvairūs renginiai. Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro Globos centras taip pat prisidėjo prie šios gražios iniciatyvos ir organizavo įvairias veiklas bei renginius.

Birželio 29 d. Globos centro psichologė nuotoliniu būdu skaitė paskaitą “Strategijos, padedančios vaikams valdyti emocijas”, kurios metu aptarė galimybes giliau pažinti savo vaikų emocijas, padėti jas priimti ir išreikšti.

Birželio 30 d. Globos centre vyko atvirų durų diena – ,,Pažink globėjo veiklą“. Visi norintys sužinoti daugiau informacijos apie globą ir įvaikinimą buvo kviečiami apsilankyti ir užduoti aktualius klausimus Centro specialistams.

Liepos 1 d. visi globojami vaikai buvo kviečiami dalyvauti vienos dienos stovykloje, kuri vyko Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centre. Joje netrūko sportinių rungčių bei kitų įdomių užsiėmimų. Dienos eigoje stovyklos dalyviai sulaukė svečių iš Kelmės rajono policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos. Vaikams buvo primintos taisyklės kaip dera elgtis prie vandens telkinių, kokių veiksmų imtis pamačius skęstantįjį, kaip apsisaugoti nuo asmenų užsiimančių prekyba žmonėmis bei skatino tapti jaunaisiais policijos rėmėjais. Tą dieną vaikams didžiausią džiaugsmą kėlė  asociacijos ,,Rojus vaikams“ dovanota pramoga – batutas ir pažintinis susitikimas su žirgais, kurį dovanojo asociacija „Medžiokalnio pasaga“. 

Liepos 2 d. Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centrą aplankė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Globos centre susitikusi su globėjų šeimomis ministrė pasidžiaugė galėjusi visus sutikti Globėjų dienos išvakarėse, padėkojo už kilnų jų darbą ir rūpestį vaikais.

Liepos 3 d.  Kelmės rajono globėjų šeimos dalyvavo Kaune vykusiame nacionaliniame vasaros festivalyje ,,Vaikai yra vaikai“, į kurį suvažiavo daugiau nei 3 tūkst. globojančių šeimų. Renginio metu visi rado mėgstamos veiklos, dalyvavo įvairiose žaidimuose, rungtyse ir edukacijose. Visus džiugino danguje skraidantys lėktuvai, didžiulė putų jūra, Ievos Zasimauskaitės ir Donato Montvydo pasirodymai bei išpopuliarėjęs masinis vilties šokis ,,Jerusalema“.  Galime pasidžiaugti, kad mūsų rajono paauglių komanda, dalyvavusi sportinėse rungtyse, užėmė 3 vietą ir buvo apdovanoti festivalio organizatorių įsteigtais prizais.

Liepos 4 d. minint Globėjo dieną, Kelmės Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už globėjų šeimas, pagerbiant jų atliekamą kilnią misiją auginant vaikus. Esame labai dėkingi klebonui Mindaugui Grigaliui už dvasinį globėjų palaikymą.  

Už įsimintinas akimirkas nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie globėjų savaitės renginių organizavimo.